Five Card Story: Mona Lisa

stories: prev | random | next

a Five Card Flickr story by wonsea created Dec 05 2013, 10:59:22 am. Create a new one!


flickr photo credits: (1) bionicteaching (2) bionicteaching (3) bionicteaching (4) Serenae (5) bionicteaching


about this story

Ze wilde zo graag winnen. Haar man steunde haar in haar gevecht om de eerste plaats, maar de concurrentie was groot en vooral, oneerlijk. Als enige vrouw moest ze haar mannetje staan in deze gevaarlijke wedstrijd. Wie zou als eerste de zee oversteken om het beroemde schilderij in het Vaticaan aan te raken? De meeste mannen waren goed voorbereid; ze hadden zich de beste uitrusting aangeschaft, alle mogelijke cursussen gevolgd (cursus wandelen met zeebenen), een dieet gevolgd tegen zeeziekte, zeiltraining genomen enz.
Ze zuchtte. De wedstrijd was al over een uurtje en ze was nog niet klaar. De enige manier om heelhuids aan de overkant te geraken was met vleugels. Die had ze dan ook genaaid van de fijnste zijde, sterk maar licht waren ze en ze moesten haar ver weg dragen boven de golven.
Voor de laatste maal probeerde ze de wapperende vleugeltjes aan. Het stond haar wel eigenlijk, en haar lange blonde haar camoufleerde ze bovendien. Dat was wel net zo handig, want ze wist niet of het toegelaten was voor de wedstrijd. Al stond het niet in het reglement, dat had ze vaak genoeg gelezen natuurlijk.
Ze stond nu boven op de rots, haalde diep adem, prevelde nog snel een gebedje (normaal was ze niet zo gelovig maar voor deze maal kon het ook geen kwaad dacht ze). De sprong.
Toch wat paniekerig tuimelde ze enkele meters. Dan hoorde ze zacht geflapper en ze voelde hoe ze omhoog getild werd door de wind. Ze vloog!

share this story

permalink to story: http://5card.cogdogblog.com/show.php?id=33539

Copy/Paste Story

Click once to select, then copy and paste HTML to your own blog/website.

create a different story from these same cards

Do you have another interpretation of the story behind these pictures? Add it to the collection as a new story!


flickr photo credits: (1) bionicteaching (2) bionicteaching (3) bionicteaching (4) Serenae (5) bionicteaching

For security purposes, please enter the correct words matching the images (blame the spammers):

stories: prev | random | next