Five Card Story: laatste vrije dag...

stories: prev | random | next

a Five Card Flickr story by mila usenko created Dec 09 2013, 07:51:06 pm. Create a new one!


flickr photo credits: (1) bionicteaching (2) bionicteaching (3) dwtno (4) capohanka (5) Serenae


about this story

Zittend aan de tafel probeerde hij een boek te schrijven waarin hij zijn laatste dag in wil beschrijven voordat hij naar de gevangenis moest. Mijn leven is drastisch veranderd sinds de gevangenisstraf. Het was al donker paar dagen voor kerstmis en de straten waren versierd met blauwe lichten, omdat het het jaar van blauwe konijn was. De lichtparade die door de stad trok was deze dag nog mooier dan de vorige jaren. Op weg naar de gevangenis denk ik niet aan mijn familie, ik heb immers niemand die op me wacht.
Mijn leven was volledig gewijd aan sport en resultaten bereiken. Op dat moment had ik niet meer nodig dacht ik. Voor een smal begrip van dit leven werd ik later gestraft.
Door het getraliede raam van het gevangenentransport die mij aflevert aan de penitentiaire instelling zie ik vijftien meter verder een mini winkel met een groot plakkaat waarop een advertentie te zien was met mijn favoriete biermerk. Misschien was het belachelijk om de bewaker die mee in de wagen zat om een laatste wens te vragen. Toch deed ik het en vroeg de sergeant om de wagen te stoppen en samen met mij een fles van mijn favoriete biermerk te kopen en leeg te drinken. De chauffeur keek de sergeant aan met vrees, toch voldeden ze aan mijn verzoek. Ik genoot van elke frisse slok van de koude drank
We kwamen al heel vroeg in de ochtend naar de gevangenis, het was ongeveer vijf uur maar het was reeds licht. We stopten aan een rood gebouw, de receptie. Er waren een paar vensters in het gebouw en aan elk van deze ramen hing een vlag. Toen ik binnenkwam fouilleerden ze me en kreeg ik kleren voor gevangenen. Zij onderzochten ook zorgvuldig mijn sneakers op gevaarlijke objecten.
Niemand wist dat heel mijn verhaal startte met een simpel paar sportschoenen.

share this story

permalink to story: http://5card.cogdogblog.com/show.php?id=33650

Copy/Paste Story

Click once to select, then copy and paste HTML to your own blog/website.

create a different story from these same cards

Do you have another interpretation of the story behind these pictures? Add it to the collection as a new story!


flickr photo credits: (1) bionicteaching (2) bionicteaching (3) dwtno (4) capohanka (5) Serenae

For security purposes, please enter the correct words matching the images (blame the spammers):

stories: prev | random | next